جعفر پناهی در جشنواره فیلم تورنتو هنگام دریافت جایزه بزرگداشتش گفت از آنچه در سطح بین‌الملل دیده شوکه شده است.

جعفر پناهي

همشهری آنلاین: جعفر پناهی، کارگردان ایرانی که امسال برنده نخ طلای جشنواره کن شد، در جشنواره فیلم تورنتو هشدار داد که مردم در سراسر جهان باید نشانه‌های فزاینده سرکوب و استبداد را جدی بگیرند.

به گزارش هالیوود ریپورتر، او هنگام دریافت جایزهٔ ویژه بزرگداشت (Special Tribute Award) در مراسم خیریهٔ جشنواره، با عینک آفتابی بر چهره گفت: «واقعیت این است که کمی می‌ترسم. چیزهایی اطرافم می‌بینم که نشانه‌های خوبی نیست.»

پناهی که برای نمایش فیلم برندهٔ نخل طلای خود، «یک تصادف ساده» که به‌شدت اثری سیاسی است، در تورنتو حضور یافته بود، یادآور شد این فیلم تنها چند سال پس از زندانی شدن او در زندان اوین ساخته شده است.

او در ادامه گفت: «نشانه‌هایی می‌بینم که مرا از مسیری که در آن قرار گرفته‌ایم می‌ترساند، و دقیقاً در جاهایی که فکر می‌کردیم هرگز چنین نشانه‌هایی را نخواهیم دید. در سال‌هایی که از سوی مقامات ایرانی از سفر به خارج محروم بودم، حالا که امکان سفر دارم، از آنچه در سطح بین‌المللی می‌بینم، تکان خورده‌ام.»

پناهی افزود: «برای ساختن جهانی که در آن همه بتوانیم راحت زندگی کنیم، هرکدام از ما مسئول کشور خودمان هستیم. به امید جهانی که در آن همه با هم دوست، صمیمی و آزاد باشیم.»

او پس از ایراد سخنانش با تشویق ایستادهٔ طولانی حضار در هتل رویال یورک روبه‌رو شد. در این مراسم، علاوه بر پناهی، نام‌های بزرگ دیگری از سینمای جهان جوایزی دریافت یا اهدا کردند.

پناهی به وضوح نگفت در خارج از ایران چه دیده که موجب ترس او شده، اما این سوال پیش می‌آید آیا او وضع مردم غزه را دیده که بی‌رحمانه زیر حملات نسل‌کشی اسرائیل قرار دارند؟ حالا که امکان سفر برای پناهی به خارج از کشور مهیا شده، خوب است که او شفاف‌تر درباره چیزهای تکان‌دهنده‌ای که در سفرهایش می‌بیند صحبت کند.

کد خبر 976861
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سینما

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 6
  • خانم IR ۰۶:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۶/۱۸
    8 4
    وقتی که خدا بخواهد و اراده کند ،همه چیز ممکن هست آقای پناهی!
  • IR ۲۱:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۶/۱۸
    3 0
    خدا کنه متوجه واقعیت ها بشن و ببینن نظام سلطه داره با دنیا چکار میکنه اونوقت متوجه میشن دشمن ایران کیا هستن و اختلافات داخلی حل میشه
  • محمد ۵۷ ساله IR ۰۱:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۶/۱۹
    1 2
    جعفر پناهی ونگدانی ستم به ملت غزه ؟؟؟؟؟؟؟ جوک سال نه؟؟ عمو جون این مثلا فیلمساز روشنفکر منظورش ستم به شهرک نشینان اسرائیل و ستم به ترامپ و بقیه مستبدین عالمه۰ نگران خودش و دوستانش هست